Υπερτροφές

 

Η τροφή χαρίζει την απόλαυση της γεύσης και ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας. Κυρίως όμως προσφέρει στον οργανισμό όλες τις ουσίες (βιταμίνες και λοιπά στοιχεία) που είναι απαραίτητες τόσο για την ανάπτυξη του σώματος όσο και για τη διατήρησή του σε μία υγιή και εύρωστη κατάσταση. Η παροχή αυτή πραγματοποιείται ανάλογα με το είδος και την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που διαφέρουν. Η διαφορά έγκειται στη συγκέντρωση υπερδιπλάσιας και πλέον ποσότητας θρεπτικών στοιχείων (σε σχέση με τις κοινές τροφές) σε πολύ μικρότερες ποσότητες τροφής.
Οι τροφές αυτές ονομάζονται υπερτροφές και η κατανάλωσή τους εξασφαλίζει την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός οργανισμού, χωρίς να προϋποθέτει τεράστια και δύσπεπτα γεύματα.

Περισσότερα

Διατροφική Αξία Ξηρών Καρπών & Σπόρων

mixed-nut-heartNutritional table for nuts & seeds

Just five portions of nuts each week can help cut heart attack and cancer risk. They're rich in calcium, phytoestrogens and omega-3 fatty acids needed for healthy brain cells. Know your nuts, though, as each has it's own blend of nutritional benefits.

Both are concentrated sources of energy and protein.

Read more to find the nutrient contents of your favorite fruits, nuts, proteins and vegetables.

Περισσότερα