Ιστορία
01 Ιανουαρίου 1910
Τα πρώτα βήματα
Το πρώτο στραγαλάδικο ανοίγει γύρω στο 1910 στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, από την οικογένεια Μπαλαμούτσου.
11 Φεβρουαρίου 1935
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή

Το 1935 η επιχείρηση μεταφέρεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου κατέφυγε η οικογένεια του Γεωργίου Μπαλαμούτσου μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Ένας – ένας συλλέγονταν και επεξεργάζονταν οι καρποί (ρεβίθι, κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, αραχίδες [αράπικο φιστίκι] κλπ.) για να εξασφαλιστεί στην παραγωγή η υψηλότερη ποιότητα στο γευστικότερο δυνατόν αποτέλεσμα.
29 Οκτωβρίου 1945
Μετά τον Πόλεμο

Ο πόλεμος, που ξέσπασε λίγα μόλις χρόνια αργότερα, δεν σταμάτησε την εξέλιξη της παραγωγής και με τη λήξη του λειτουργεί το πρώτο υποκατάστημα στον Πειραιά, ενώ η δεύτερη γενιά, ο υιός Κωνσταντίνος Μπαλαμούτσος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του.
30 Ιουνίου 1965
Συνεχιζόμενη ανάπτυξη
Το αδιάκοπο μεράκι, η επιμονή στην υψηλή ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς και η σκληρή δουλειά διευρύνουν συνεχώς την επιχείρηση. Καθώς το πέρασμα των χρόνων και η εξέλιξη αυξάνουν τις απαιτήσεις, τα ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα της οικογένειας αναζητούν τρόπους για την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών τους. Ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη, από τον Έβρο (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος) μέχρι την Κρήτη (σταφίδες) συλλέγεται και επεξεργάζεται με καινούργια μηχανήματα και σύγχρονες μεθόδους.
05 Σεπτεμβρίου 1978
Συσκευασία και εξαγωγές

Οι καρποί συσκευάζονται πια σε σακουλάκια ενώ η τρίτη γενιά, ο κος Μιχάλης Μπαλαμούτσος υιός του Κωνσταντίνου, αναλαμβάνει δράση στην επιχείρηση και επιτυγχάνει το 1978 τις πρώτες εξαγωγές σε Γαλλία και Γερμανία. Ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει ότι η Ελλάδα παράγει ξηρούς καρπούς.
05 Μαϊος 2017
Μέχρι και σήμερα

Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και η αδιάκοπη έρευνα με σκοπό τη βελτίωση των προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, εξελίσσουν συνεχώς την τεχνογνωσία και διευρύνουν την ποικιλία στα παραγόμενα είδη.