Τα πρώτα βήματα

Το πρώτο στραγαλάδικο ανοίγει γύρω στο 1910 στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, από την οικογένεια Μπαλαμούτσου.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή

Το 1935 η επιχείρηση μεταφέρεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου κατέφυγε η οικογένεια του Γεωργίου Μπαλαμούτσου μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Ένας - ένας συλλέγονταν και επεξεργάζονταν οι καρποί (ρεβίθι, κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, αραχίδες [αράπικο φιστίκι] κλπ.) για να εξασφαλιστεί στην παραγωγή η υψηλότερη ποιότητα στο γευστικότερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Μετά τον Πόλεμο

Ο πόλεμος, που ξέσπασε λίγα μόλις χρόνια αργότερα, δεν σταμάτησε την εξέλιξη της παραγωγής και με τη λήξη του λειτουργεί το πρώτο υποκατάστημα στον Πειραιά, ενώ η δεύτερη γενιά, ο υιός Κωνσταντίνος Μπαλαμούτσος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του.

Συνεχιζόμενη ανάπτυξη

Το αδιάκοπο μεράκι, η επιμονή στην υψηλή ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς και η σκληρή δουλειά διευρύνουν συνεχώς την επιχείρηση. Καθώς το πέρασμα των χρόνων και η εξέλιξη αυξάνουν τις απαιτήσεις, τα ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα της οικογένειας αναζητούν τρόπους για την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών τους. Ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη, από τον Έβρο (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος) μέχρι την Κρήτη (σταφίδες) συλλέγεται και επεξεργάζεται με καινούργια μηχανήματα και σύγχρονες μεθόδους.

Συσκευασία και εξαγωγές

Οι καρποί συσκευάζονται πια σε σακουλάκια ενώ η τρίτη γενιά, ο κος Μιχάλης Μπαλαμούτσος υιός του Κωνσταντίνου, αναλαμβάνει δράση στην επιχείρηση και επιτυγχάνει το 1978 τις πρώτες εξαγωγές σε Γαλλία και Γερμανία. Ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει ότι η Ελλάδα παράγει ξηρούς καρπούς.

Μέχρι και σήμερα

Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και η αδιάκοπη έρευνα με σκοπό τη βελτίωση των προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, εξελίσσουν συνεχώς την τεχνογνωσία και διευρύνουν την ποικιλία στα παραγόμενα είδη.